Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014
Helexpo Maroussi
Παρασκευή 5/12/14
Σάββατο 6/12/14
& Κυριακή 7/12/14
αθηνόραμα

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014»
Ένα Γιορτινό Φεστιβάλ Γεύσεων στο Helexpo Maroussi

Μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις (Άνοιξη 2013-Δεκέμβριος 2013-Άνοιξη 2014) το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» με την σφραγίδα των brands «Αθηνόραμα» και «ΑθηνόραμαUmami» αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη θεσμική εκδήλωση. Παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο και συμβάλλει καθοριστικά στην επαφή τους τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό όσο και με τους επαγγελματίες. Με περισσότερους από 250 διαφορετικούς εκθέτες για το σύνολο των διοργανώσεων, με 150 περίπου εκθέτες ανά διοργάνωση (πολλοί εκ των οποίων έχουν συμμετάσχει και στα τρία φεστιβάλ που προηγήθηκαν) και με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση θεωρείται από όλους ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Αυτό το θετικό πρόσημο και την εμπιστοσύνη παραγωγών και εκθετών καλούμαστε να τιμήσουμε και να ενισχύσουμε τον Δεκέμβριο του 2014 (5, 6, 7/12) στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Maroussi στο Μαρούσι. Όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά 120 Έλληνες παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, όπως και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας (ξενοδόχοι, εστιάτορες). Τα προϊόντα τα οποία θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ έχουν προηγουμένως δοκιμαστεί από την πιο δυνατή γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα, και έχουν αξιολογηθεί ότι πληρούν τα ποιοτικά standards που επιβάλλει ο προσανατολισμός της.

Το «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, καθώς περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, απευθύνεται σε παραγωγούς με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και πλαισιώνεται από πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Είναι μια γιορτή ελληνικών γεύσεων, ένα φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου η αφρόκρεμα της παραγωγικής Ελλάδας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που ενδιαφέρεται για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα. Ταυτόχρονα, και λόγω της εορταστικής περιόδου, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα που εκφράζουν τη χαρά των γιορτινών συνευρέσεων και στις ξεχωριστές απολαύσεις με ελληνικό πρόσημο που συνοδεύουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και το πλούσιο εορτολόγιο του Δεκεμβρίου. Παραδοσιακά και δημιουργικά γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, κρασιά, λικέρ, αποστάγματα, μπράντυ, μπίρες, αβγοτάραχο, μανιτάρια, αρτοποιήματα, αρωματικά ξίδια, κρέατα, καπνιστά και μαρινάτα ψαρικά, βότανα, ξηροί καρποί, ξερά και φρέσκα φρούτα, αλάτια, μπαχαρικά, μέλι, μαρμελάδες ,σοκολάτα, καφέδες, αφεψήματα, ζυμαρικά, όλα τα ελληνικά και ποιοτικά κορυφαία προϊόντα που είναι βάση για κάθε ξεχωριστή μαγειρική ή ζαχαροπλαστική πράξη και απόλαυση θα έχουν τη θέση τους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους δίνοντας στους καταναλωτές την δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική και με μεγαλύτερη διάρκεια επαφή.

Όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ανατρέχοντας στο αρχείο του site και στα πεπραγμένα των προηγούμενων εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις-Χριστούγεννα 2014» θα είναι ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας που θα δημιουργήσει αίσθηση στη σημερινή συγκυρία, στο κρίσιμο σταυροδρόμι ανάπτυξης, ανανέωσης και ανάτασης που χρειάζεται η Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας συμφωνούμε στην αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας και στην ιδέα του «πατριωτικού καταναλωτισμού» την οποία στηρίζει.

 

Προηγούμενες εκδηλώσεις