Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014
Helexpo Maroussi
Παρασκευή 5/12/14
Σάββατο 6/12/14
& Κυριακή 7/12/14
αθηνόραμα

Παρουσιάσεις

Agrino press Event

Παρασκευή 5/12, 15.30, Αίθουσα Παρουσιάσεων. Άνω επίπεδο(C)

H τιμώμενη εταιρία στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014», που έχει μέσα στις προτεραιότητές της την ανάδειξη μικρών παραγωγών και των προϊόντων τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δίνει στους συνεργαζόμενους παραγωγούς της το βήμα για να αναλύσουν τις μεθόδους της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και το πώς βιώνουν οι ίδιοι στη συμβολή της Agrino στις τοπικές κοινωνίες. Η ίδια η Agrino από τη φύση της δραστηριότητάς της εμπράκτως αποδεικνύει αυτή την προσπάθεια, καθώς από το 2006 έχει θέσει ως κυρίαρχο στόχο την αναβίωση της παραγωγής των ελληνικών οσπρίων και ρυζιού στην Ελλάδα, που για χρόνια είχε συρρικνωθεί. Συλλέγει τις κορυφαίες ποικιλίες οσπρίων της χώρας από εκλεκτούς καλλιεργητές προσφέροντας αγνές και γευστικές επιλογές και στηρίζοντας τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες.

Escargot de Crete, παγκόσμια καινοτομία με σαλιγκάρια

Σάββατο 6/12, 11.00, Αίθουσα Παρουσιάσεων. Άνω επίπεδο(C)

Η γνωστή εταιρία παραγωγής σαλιγκαριών που έχει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την καινοτομία, παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη ένα καινούργιο πρωτοποριακό προϊόν με σαλιγκάρια που έχει πολύ ξεχωριστό, εντόνως ελληνικό «χρώμα» και προορίζεται κυρίως για τους επαγγελματίες της εστίασης. O Δρ. Κιαγιάς θα ανακοινώσει  την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Escargot de Creteμε μια μεγάλη πρόκληση, να αποδείξει τη σχέση ενός οργανικού βιοδυναμικού προϊόντος με την πιθανή θεραπεία και πρόληψη του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ, των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ- ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ DARK CAVE

Σάββατο 6/12, 18.30, Αίθουσα Παρουσιάσεων , Άνω Επίπεδο(C)

Το Σάββατο 6/12/2014 και ώρα 18.30μμ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή –Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014 στη HELEXPO MAROUSSI (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), με καλεσμένους του δημοσιογράφους της γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί συμπαρουσίαση και γευστικός συνδυασμός δύο εκλεκτών Ελληνικών προϊόντων, πρεσβευτών το καθένα στο είδος του: Tου Αυγοτάραχου Τρικαλινός της ομώνυμης εταιρίας και του παλαιωμένου τσίπουρου DARK CAVE της αποσταγματοποίας Τσιλιλής. Η παρουσίαση θα γίνει ταυτόχρονα από τον κ. Ζαφείρη Τρικαλινό και τον κ. Κώστα Τσιλιλή αντίστοιχα.

Φτιάξε τη δική σου μπύρα μόνος σου

Κυριακή 7/12, 11.00, Αίθουσα Παρουσιάσεων. Άνω επίπεδο(C)

Ο Πωλ Εμμανουηλίδης της εταιρίας «Beer Deli” μας δείχνει πώς να παρασκευάσουμε εύκολα στο σπίτι τη δική μας μπύρα, φτιάχνοντας μπροστά μας brown ale, και εμφιαλώνοντάς την. Επίδειξη, ερωτήσεις , γευσιγνωσία. Συμμετοχή με προσκλήσεις από το περίπτερο της «Beer Deli».