Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014
Helexpo Maroussi
Παρασκευή 5/12/14
Σάββατο 6/12/14
& Κυριακή 7/12/14
αθηνόραμα
 

Φαγητό και ποτό στο Φεστιβάλ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

Στο κέντρο του φεστιβάλ, στην πλατεία του, μας περιμένουν στο εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας» χριστουγεννιάτικα τάπας εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, και τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά των Γιορτών σε κλασσικές και δημιουργικές εκδοχές στο ζαχαροπλαστείο του «Βενέτη».

 

Εστιατόριο από τη «Μεγάλη Βρεταννία»!

Γιορτές σημαίνει χαρά, γευστική απόλαυση και επικοινωνία. Μετά το ατελείωτο πηγαινέλα και τις ευχάριστες ανακαλύψεις στο χώρο του Φεστιβάλ είναι ωραίο να ξαποστάσουμε με την παρέα μας, με τους φίλους που θα συναντήσουμε τυχαία, και να τα πούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να μοιραστούμε τις εμπειρίες από το γευστικό σαφάρι ανάμεσα στα τόσα καλούδια που εκθέτουν ποιοτικοί μικροί παραγωγοί απ όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, στην πλατεία του, θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ σινιέ «Μεγάλη Βρεταννία»! Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ του ιστορικού ξενοδοχείου Σωτήρης Ευαγγέλου, μας προτείνει ερεθιστικά χριστουγεννιάτικα τάπας εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Ένα γιορτινό μεζεδοπωλείο χάρμα οφθαλμών! Ενθουσιαζόμαστε στην ιδέα μιας παρεΐστικης φάσης όπου θα τσιμπολογάμε μετά κρασιού και τσίπουρου αυτά τα σπέσιαλ μεζεδάκια.
Θα έχουμε ζεστό παραδοσιακό τραχανά με αφρό φέτας, αλλά και γλυκοφάγωτη σούπα κίτρινης κολοκύθας με καρότα-πράσα-θυμάρι, νόστιμα αμπελοσαρμαδάκια με κυμά, ποικιλία από μπρουσκέτες με (γαύρο-ντομάτα-κρεμμύδι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, κοπανιστή), πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή με λάχανο τουρσί, χριστουγεννιάτικο χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα και γλυκά μπαχαρικά.
Μικρές μερίδες σε πολύ γλυκιά τιμή(€ 2) για να τα δοκιμάσετε όλα! Οι μπρουσκέτες αλλά και το ψωμί που θα τρώμε στο εστιατόριο έρχεται από τον «Φούρνο Βενέτη». Ο αρχιαρτοποιός του επέλεξε το λευκό, υπόξινο από το προζύμι χωριάτικο «Μοναστηριακό», και το μαύρο και μεστό «Βυζαντινό», από σιτάρι και σίκαλη που απαιτούν 48 ώρες "ξεκούραση" και ψήνονται στον ξυλόφουρνο και είναι απλώς ακαταμάχητα.

 

Προχωρημένα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από τον «Βενέτη»!

Οικοδεσπότης της γλύκας στο Φεστιβάλ θα είναι η αγαπημένη φίρμα του ΒΕΝΕΤΗ, που στα νέου τύπου καταστήματά του έχει αναπτύξει την ζαχαροπλαστική με εντυπωσιακό τρόπο. Χαρακτηριστικό της πρότασής του η ποικιλία που διευρύνει τον γευστικό ορίζοντα των παραδοσιακών γλυκών.

Μέσα στη γκάμα των χριστουγεννιάτικων γλυκών του βρίσκουμε 5 διαφορετικές βασιλόπιτες, 4 κουραμπιέδες (κλασσικούς, με γέμιση σοκολάτα, με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, πασπαλισμένους με άχνη και σοκολάτα), και 4 μελομακάρονα( κλασσικά μεγάλα και μίνι, με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και καρύδι, με επικάλυψη σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης) και φυσικά δίπλες. Τα γλυκά θα τα αγοράζουμε για το σπίτι αλλά θα τα τρώμε και επιτόπου στα τραπεζάκια του ζαχαροπλαστείου.
Εκτός όμως από όλα αυτά θα σας περιμένουν και άλλες, πολύ ευχάριστες εκπλήξεις, που θα τις διαπιστώσετε πηγαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο!...