Με πείρα 70 ετών, τα αρτοζαχαροπλαστεία «Ο Φώτης» δηµιουργούν µια σειρά από γλυκά εδέσµατα που βασίζονται στο µοναδικό φιστίκι Αιγίνης, προϊόν ΠΟΠ, σήµα... διαβάστε περισσότερα
Αίγινα
(Αργοσαρωνικός)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα, Ψωμί / Αρτοποιήματα, Λικέρ, Ξηροί καρποί
Έχοντας συνδέσει την επωνυμία της Grecotel µε την υψηλή ποιότητα, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης ανέκαθεν θεωρούσε τα ξενοδοχεία ως προέκταση της σπιτικής φιλοξενίας,... διαβάστε περισσότερα
Άδελε
(Κρήτη)
Παραγωγή: Βιολογικά προϊόντα, Ελαιόλαδο, Μέλι, Αποστάγματα
Από το 1955 όπου ιδρύθηκε στο Αγρίνιο και μέχρι σήμερα, η Agrino (ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.) δραστηριοποιείται στην αγορά ρυζιού και οσπρίων κατέχοντας... διαβάστε περισσότερα
Αγρίνιο
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Όσπρια, Ρύζι
Το μεράκι για τα ωραία ζυμαρικά, ώθησαν τον Περικλή Μεργκρέλη να «ξεχάσει» 30 χρόνια ενασχόλησης με την πληροφορική και μετά από πολλά ταξίδια στη βόρεια... διαβάστε περισσότερα
Αχαρνές
(Αττική)
Παραγωγή: Ζυμαρικά
Στην Alternative Trade Network (Δίκτυο Εναλλακτικού Εμπορίου) είμαστε 8 επιστήμονες και επαγγελματίες που από τον Μάιο του 2011 σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Μια ιστορία αγάπης για τα προϊόντα του τόπου και πίστης στο όραμα της επιτυχίας βρίσκεται στην αρχή της ίδρυσης της Αρκαδιάς. Τη δεκαετία του ’70 ο ιερέας... διαβάστε περισσότερα
Κυπαρισσία
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Σάλτσες/ Αλείμματα, Ελιές
Η Ποτοποιία ΑVANTES είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με επικεφαλής την οινολόγο-αποσταγματοποιό Χαρα Κατσού στη Δροσιά Χαλκίδας. Στον παραδοσιακό χάλκινο... διαβάστε περισσότερα
Χαλκίδα
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Αποστάγματα
Το μπακάλικο του παππού «Η αγάπη» στον Προυσσό που στόλιζε την πλατεία του χωριού από το 1958, έζησε για πολλά χρόνια ώσπου η αποκέντρωση και οι διαφορετικές... διαβάστε περισσότερα
Πετρούπολη
(Αττική)
Παραγωγή: Μέλι, Όσπρια, Σαλιγκάρια
Ο Πολυχρόνης Εμμανουηλίδης υπήρξε πάντα ερασιτέχνης γευσιγνώστης μπύρας και ενθουσιώδης εραστής της γεύσης και της ποιότητας της και από ξεκίνησε η δημιουργία... διαβάστε περισσότερα
Δάφνη
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες, Μπύρα
Bonum Terrae σημαίνει Αγαθόν Γης. Η Bonum Terrae είναι μια Ελληνική εταιρεία τροφίμων με εξειδίκευση στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα ποιοτικά... διαβάστε περισσότερα
Νέος Κόσμος
(Αττική)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Μέλι, Ελιές
Μια πρωτοποριακή ιδέα για τους φίλους του εξαιρετικού κρασιού, υλοποιεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα botilia.gr, προσφέροντας αποκλειστική πρόσβαση σε εξαιρετικά,... διαβάστε περισσότερα
Καλλιθέα
(Αττική)
Παραγωγή: Κρασί
Το πάθος μας για τη μαγειρική, είναι το κίνητρο της Nef για να δημιουργεί τις εκπληκτικές και πανέμορφες συσκευές κουζίνας που την έχουν κάνει διάσημη.... διαβάστε περισσότερα
Κηφισιά
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Ένα από τα πλέον εμβληματικά και παλιά οινοποιεία της Σαντορίνης η Canava του Πέτρου Νομικού έχει ξεκινήσει καινούργια καριέρα μετά την επαναλειτουργία... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Κρασί
Η Chef D’Oeuvre είναι η πρώτη εξειδικευµένη σχολή γαστρονοµίας που λειτούργησε στην Ελλάδα και ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο παρεχόµενης εκπαίδευσης... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Η Σύλβια και η Ελένη Κουµεντάκη δηµιούργησαν µια µικρή µονάδα παραγωγής χειροποίητων ελληνικών τσάτνεϊ και µαρµελάδων, αξιοποιώντας λαχανικά και φρούτα... διαβάστε περισσότερα
Πυλαία
(Θεσσαλονίκη)
Παραγωγή: Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού
Το Cook Book είναι ένα εγχειρίδιο μαγειρικής σε μορφή περιοδικού, όπου κάθε του τεύχος αποτελεί και ένα ξεχωριστό, αυτόνομο έντυπο, σαν ένας ακόμη «τόμος»... διαβάστε περισσότερα
Χαλάνδρι
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Μια συναρπαστική οινογαστρονομική και πολιτιστική πρόταση με γενικό τίτλο «Cultural Village –30 χρόνια Σελήνη» ολοκληρώνεται στον ατμοσφαιρικό Πύργο,... διαβάστε περισσότερα
Πύργος
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπύρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου και ο Γιώργος Κωστόπουλος, αλλά και ένας βραβευμένος επαγγελματίας ζυθοποιός από... διαβάστε περισσότερα
Λυκόβρυση
(Αττική)
Παραγωγή: Μπύρα
Το επισκέψιµο οινοποιείο ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στο νοµό Καρδίτσας. Βρίσκεται στον Μεσενικόλα, σε απόσταση µόλις 3 χλµ. από τη... διαβάστε περισσότερα
Μεσενικόλας
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Κρασί
Η επιχείρηση, η οποία μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής, δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μέσω της τυποποίησης προϊόντων προστιθέμενη εμπορική αξία στη μεγάλη... διαβάστε περισσότερα
Χαλάνδρι
(Αττική)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Ζυμαρικά, Ελιές
Μια ιστορία κεραυνοβόλου έρωτα βρίσκεται στο ξεκίνημα τις ενασχόλησης του Οδυσσέα Βλαχάβα με το ελαιόλαδο. «Είχαμε πάει στη Χαλκιδική με τη γυναίκα μου... διαβάστε περισσότερα
Πολύγυρος
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο
Το Farmers Republic αποτελεί την πρώτη πραγματική ιδιωτική στεγασμένη Αγορά Παραγωγών (farmers market) στη χώρα μας που διαθέτει παντοπωλείο και e-shop.... διαβάστε περισσότερα
Νέα Ερυθραία
(Αττική)
Παραγωγή: Λαχανικών προϊόντα, Φρούτα
Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο της παραγωγής αυθεντικών ελληνικών delicatessen, η Gaea διαπρέπει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας... διαβάστε περισσότερα
Λυκαβηττός
(Αττική)
Παραγωγή: Βιολογικά προϊόντα, Ελαιόλαδο, Σάλτσες/ Αλείμματα, Ξύδι, Ελιές
O Γιώργος Μάζος, τρίτη γενιά της διάσημης για τα κρασιά της Οινοποιίας Παπαϊωάννου, δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην παραγωγή της παγκοσμίου... διαβάστε περισσότερα
Κόρινθος
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού
Με πείρα 74 χρόνων στην επεξεργασία της σταφίδας και στη δηµιουργία καινοτόµων προϊόντων που στηρίζονται στη µεσογειακή διατροφή, η εταιρεία Παπαδηµητρίου... διαβάστε περισσότερα
Θούρια
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Ξύδι, Μουστάρδα
Η εταιρία Βιοτρόπος Ι.Κ.Ε, με έδρα την Σφενδάμη Κατερίνης, είναι η μοναδική στην Ελλάδα που προσφέρει υπηρεσίες αποφλοίωσης και καθαρισμού του Δίκοκκου... διαβάστε περισσότερα
Σφενδάμη
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Ζυμαρικά
Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης ξεκινάει το 1962 με το ζαχαροπλαστείο “Ευρώπα” στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Λ. Αλεξάνδρας για να μεταφερθεί... διαβάστε περισσότερα
Πειραιάς
(Αττική)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα
Το όραµα των Mastihashop είναι να γίνουν οι πρεσβευτές της µαστίχας ανά τον κόσµο. Με αφορµή τη µαστίχα να αποτελέσουν σηµείο συνάντησης και φιλοξενίας... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: __Τοπικά προϊόντα, Χαλβάς, Γλυκά Διάφορα, Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες, Λικέρ, Αποστάγματα
Εξαιρετικό αγουρόλαδο από κορωνέικη ελιά, που παράγεται στους ελαιώνες της οικογενειακής επιχείρησης του Στέφανου Καραθάνου στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα... διαβάστε περισσότερα
Καλαμάτα
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο
Η Melina είναι αγνή μελάσα από ζαχαροκάλαμο, ένα 100% φυσικό προϊόν. Παρασκευάζεται με την παλιά παραδοσιακή συνταγή έχει εξαιρετική γεύση, διατηρώντας... διαβάστε περισσότερα
Άργος
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Με έδρα την καταπράσινη βόρεια Εύβοια και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης που ξεκινάει από το 1935, η εταιρία δημιουργεί με υπερσύγχρονο... διαβάστε περισσότερα
Ασπρόπυργος
(Αττική)
Παραγωγή: Μέλι
O Σπύρος Μεταξάς, υπήρξε μεγάλος οραματιστής και λάτρης της Γεύσης. Το πάθος του για τα εκλεπτυσμένα ποτά τον οδήγησε στην Γαλλία στην περιοχή που παραγέται... διαβάστε περισσότερα
Κηφισιά
(Αττική)
Παραγωγή: Αποστάγματα
H εταιρεία Corn ’n Roll δημιουργήθηκε το 2005 στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Υπ. Ανάπτυξης, παράγοντας καινοτόμα βιολογικά,... διαβάστε περισσότερα
Αιγάλεω
(Αττική)
Παραγωγή: Βιολογικά προϊόντα, Γλυκά Διάφορα, Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
To Nostimo είναι μια νέα μικρή επιχείρηση με αντικείμενο το φυσικό ελληνικό αλάτι. Η εταιρεία διαθέτει δύο σειρές προϊόντων: η μία είναι φυσικό ανεπεξέργαστο... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Όταν η Ευθαλία Καραφύλλη, αρχιτέκτων στο επάγγελμα, επέστρεψε από την Αθήνα στη βάση της, η οικονομία της κρίσης και τα ιδιόκτητα κτήματα της οικογένειας... διαβάστε περισσότερα
Σέρρες
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Αρωματικά φυτά και βότανα
Πρόκειται για μία οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, στον Κρόκο Κοζάνης, που ξεκίνησε το 2012 την παραγωγή χειροποίητων προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και... διαβάστε περισσότερα
Κοζάνη
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Σάλτσες/ Αλείμματα
Στη βάση της επιχείρησης, βρίσκεται η άποψη τεσσάρων νέων ανθρώπων που πίστεψαν ότι το μέλλον τους βρίσκεται στην αγροτική παραγωγή που γίνεται με σύγχρονο... διαβάστε περισσότερα
Κύμη
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Σύκα
Αν και ζει και δημιουργεί στη Σαντορίνη, ο νέος καλλιτέχνης Γρηγόρης Κουσκουρήςς, τέταρτη γενιά μαρμαρογλυπτών, κατάγεται από το νησί με την παλαιότερη... διαβάστε περισσότερα
Μεσαριά
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Η εταιρεία SALTIC είναι η μόνη ελληνική εμπορική εταιρεία... διαβάστε περισσότερα
Γλυφάδα
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Η Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης - SantoWines ιδρύθηκε το 1947 και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνων στο νησί με έδρα το παραδοσιακό χωριό Πύργος. Η... διαβάστε περισσότερα
Πύργος
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα, Όσπρια, Λαχανικών προϊόντα, Κρασί
Με πάθος για τις καλές και προχωρηµένες γεύσεις, η Simply Delicious δηµιουργήθηκε το 2001 και υιοθέτησε, έπειτα από προσεκτική έρευνα, µικρούς παραγωγούς... διαβάστε περισσότερα
Αυλώνας
(Αττική)
Παραγωγή: Σάλτσες/ Αλείμματα
Όμορφες αρτίστικες και παιχνιδιάρικες συσκευασίες με πρωτότυπα μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών είναι οι σπεσιαλιτέ της «Sparoza». Κρητικός ανθός αλατιού... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Αρωματικά φυτά και βότανα
Η μικρή οικογενειακή εταιρία ξεκίνησε το 2012 από το Δημήτρη και τη Μαρία Παραγιουδάκη σαν ένα δημιουργικό παιχνίδι και κατέληξε σε μια σειρά από ξεχωριστά... διαβάστε περισσότερα
Ρέθυμνο
(Κρήτη)
Παραγωγή: Λικέρ, Αποστάγματα
Με πείρα 75 χρόνων και τη γνώση τριών γενεών στο χώρο των αλιευμάτων, η οικογένεια Τεριζάκη δημιούργησε στη Μαραθόπολη, ένα γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι... διαβάστε περισσότερα
Μάραθος
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ψάρια καπνιστά/ αλίπαστα
Ο Ζαφείρης Τρικαλινός κατάφερε να δώσει στο εθνικό µας αβγοτάραχο διεθνή αίγλη, τέτοια που ο Ferran Adria να το συµπεριλάβει επωνύµως στα 30 καλύτερα... διαβάστε περισσότερα
Δάφνη
(Αττική)
Παραγωγή: Αβγοτάραχο
Φρέσκια τρούφα από τον τόπο µας και συγκεκριµένα από τον Φενεό Κορινθίας, όπου η Παυλίνα Κλαδοπούλου καλλιεργεί την t.melanosporus, µία από τις από τις... διαβάστε περισσότερα
Πατήσια
(Αττική)
Παραγωγή: Σάλτσες/ Αλείμματα, Τρούφες (Μανιτάρια)
Στο επίκεντρο της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας «εναλλακτικών τυροκομικών προϊόντων» με βάση τα φυτικά λιπαρά, βρίσκεται ο συνεχής σχεδιασμός νέων και... διαβάστε περισσότερα
Καλοχώρι
(Θεσσαλονίκη)
Παραγωγή: Βιολογικά προϊόντα
Ο οικονοµολόγος Πέτρος Νοµικός κατάγεται από τη γνωστή οικογένεια των Σαντορινιών οινοποιών και δηµιούργησε µαζί µε τους συνεργάτες του τη µοναδική µπίρα... διαβάστε περισσότερα
Φηρά
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Μπύρα
Μια αλλιώτικη πορεία από τη συνηθισμένη ακολούθησε η οικογενειακή επιχείρηση Ariston, που ξεκίνησε το 1997 εξάγοντας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από... διαβάστε περισσότερα
Γαργαλιάνοι
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Μέλι, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Ξύδι
Το 1969 ο παππού Γιώργος Μαρταβαλτζόγλου, πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, φτιάχνει στο χωριό του, στην Αραβησσό Γιαννιτσών, ένα φούρνο, όπου παρασκευάζει... διαβάστε περισσότερα
Γιαννιτσά
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Ζυμαρικά
Η μικρή αγροτική, οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε το 2010 να καλλιεργεί τρόφιμα με βάση τις γνώσεις της παραδοσιακής γεωργίας χωρίς χημικά λιπάσματα,... διαβάστε περισσότερα
Τρίκαλα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Σάλτσες/ Αλείμματα
Ο Γιάννης Νομικός σπούδασε στη Βιομηχανική του Πειραιά αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια πιστεύοντας... διαβάστε περισσότερα
Βόθωνας
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Όσπρια, Λαχανικών προϊόντα, Ξηροί καρποί
Η ομάδα του ΑΕΛΙΟΝ συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία της εταιρείας πριν από 5 χρόνια περίπου, όταν ως σύμβουλοι συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων είχαν... διαβάστε περισσότερα
Καρδίτσα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Ζυμαρικά, Σάλτσες/ Αλείμματα
Τα απόλυτα δημοσιογραφικά μέσα για ολοκληρωμένη ενημέρωση και άποψη για κάθε τι που αφορά την ψυχαγωγία, τη γεύση και τον πολιτισμό εντός και εκτός σπιτιού.... διαβάστε περισσότερα
Αμπελόκηποι
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Το αθηνόραμα Club συνεργάζεται με εκατοντάδες χώρους από όλο το φάσμα της γαστρονομίας, της ψυχαγωγίας και της πολιτιστικής ζωής της πόλης εξασφαλίζοντας... διαβάστε περισσότερα
Αμπελόκηποι
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Επίθεση ποιότητας από µια µικρή φάρµα στην Ευρυτανία, η οποία κατόρθωσε να παράγει προσούτο που συναγωνίζεται τα αντίστοιχα ιταλικά. Ξεκίνησε το 1992... διαβάστε περισσότερα
Παλαιό Μικρό Χωριό
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Ο βοτανικός παράδεισος του Πηλίου δίνει την πρώτη ύλη στον Φιλάρετο Ψημμένο, ιδιοκτήτη του παραδοσιακού ξενώνα «Amanita» στην Τσαγκαράδα, ο οποίος με... διαβάστε περισσότερα
Τσαγκαράδα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Μανιτάρια διάφορα, Αρωματικά φυτά και βότανα, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Σάλτσες/ Αλείμματα
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας Ανώσκελη παίρνει το όνομά του από ένα μικρό χωριό του Κισσάμου... διαβάστε περισσότερα
Κίσσαμος (Καστέλι)
(Κρήτη)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο
Η ολοκληρωµένη σειρά εκλεκτών βιολογικών προϊόντων µελισσοκοµίας Άξιον Εστί ξεκίνησε το 1957 από τον πατέρα της οικογένειας Θανάση Δηµακόπουλο που έκανε... διαβάστε περισσότερα
Άργος
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Μέλι, Μελιού προϊόντα
Συνεχίζοντας µια παράδοση που ξεκίνησε το 1922 από τους παππούδες που ήρθαν από τη Σµύρνη, στο χωριό Ταξιάρχης Ευβοίας, η Μαρία Γκαµίλη και ο σύζυγός... διαβάστε περισσότερα
Ιστιαία
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Σύκα
Το 1979 ο Ευστράτιος και η Δέσποινα Καρκάνη άνοιξαν φούρνο στο Αμμουδάρι Ασκύφου Σφακιών. Σήμερα το φούρνο έχει αναλάβει ο γιός τους Βαγγέλης που συνεχίζει... διαβάστε περισσότερα
Χώρα Σφακίων
(Κρήτη)
Παραγωγή: Ψωμί / Αρτοποιήματα
Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ξεκίνησε το 2010 να καλλιεργεί βιολογικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, τσάι του βουνού) στη δική... διαβάστε περισσότερα
Νέα Φιλαδέλφεια
(Αττική)
Παραγωγή: Αρωματικά φυτά και βότανα
Ο Σπύρος Ξάνθης σπούδασε πολιτικός µηχανικός αλλά τον κέρδισαν οι αληθινές γεύσεις του παλιού καιρού και η φυσική ζωή. Αυτό ήταν που τον οδήγησε στην... διαβάστε περισσότερα
Μέγαρα
(Αττική)
Παραγωγή: Όσπρια, Ξηροί καρποί
Μόλις πριν από λίγους μήνες, μια ομάδα έμπειρων βιοκαλλιεργητών πιστοποιημένων προϊόντων από όλη την Ελλάδα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της και να... διαβάστε περισσότερα
Μαραθώνας
(Αττική)
Παραγωγή: Βιολογικά προϊόντα, Φρούτα, Λαχανικά
Ο συμπυκνωμένος μούστος από 100% βιολογικά σταφύλια της ορεινής Πυλίας, πλούσιος σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο, παρασκευάζεται σε ειδική μονάδα επεξεργασίας... διαβάστε περισσότερα
Αρχαία Μεσσήνη
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Το µεράκι και οι γνώσεις των παππούδων δηµιούργησαν από το 1916 τις βάσεις στη Δράµα για την εξέλιξη µιας οικογενειακής αλλαντοποιίας που εκφράζει το... διαβάστε περισσότερα
Δράμα
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Η Ελληνική πρόταση για βότκα λέγεται 40 41, από τους αριθμούς των αποστακτήρων και έρχεται από την Πάτρα. Με αρώματα μελιού, νότες βανίλιας και γιασεμιού,... διαβάστε περισσότερα
Πάτρα
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Αποστάγματα
Στο χωριό Γαρδίκι Τρικάλων πριν από έξι χρόνια, η Βάσω Ναζάρη με την υποστήριξη της οικογένειάς της, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις παλιές παραδοσιακές... διαβάστε περισσότερα
Τρίκαλα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Ζυμαρικά, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Λικέρ
Από τον Αµβρακικό στις αγορές του κόσµου, το πεντανόστιµο καπνιστό χέλι των ιχθυοκαλλιεργειών Γείτονας φέρνει την ελληνική υπογραφή στα διεθνή γκουρµέ... διαβάστε περισσότερα
Φιλοθέη
(Ήπειρος)
Παραγωγή: Ψάρια καπνιστά/ αλίπαστα
Το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών «Γέννημα γης» στα Μπούργουρα Στειρίου Βοιωτίας δημιουργήθηκε το 2008. Ο Παναγιώτης Βασιληάς και ο Σωκράτης Κουταντέλιας... διαβάστε περισσότερα
Αράχοβα
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Ζυμαρικά
Η αγάπη της για την μαγειρική και η ανάγκη να βρει τρόπο να αξιοποιήσει τα αγροτικά μας προϊόντα, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Αύρα Πανουσοπούλου να... διαβάστε περισσότερα
Λάρισα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Σάλτσες/ Αλείμματα
Η ιστορία της οικογενειακής βιοτεχνίας Δαγρέ αρχίζει το 1920, όταν ο προπάππους Παναγιώτης Δαγρές έφτιαχνε στο µικρό του κρεοπωλείο υπέροχα λουκάνικα... διαβάστε περισσότερα
Τρίπολη
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Η ιστορία της εταιρείας καφέ Δανδάλη, ξεκινάει πριν από εξήντα χρόνια περίπου, όταν το 1952 ο ιδρυτής της Αλέκος Δανδάλης άνοιξε καφεκοπτείο στην κεντρική... διαβάστε περισσότερα
Ηράκλειο
(Κρήτη)
Παραγωγή: Καφές
Η Δήμητρας Γαία είναι επιχείρηση τρίτης γενιάς στο εκλεκτό ελληνικό τρόφιμο. Το πρώτο κατάστημα στην οδό Ευριπίδου που υπάρχει μέχρι σήμερα, ιδρύθηκε... διαβάστε περισσότερα
Νέα Φιλαδέλφεια
(Αττική)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα, Μέλι, Όσπρια
Η Σπιρουλίνα (Spirulina) είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας (περιέχει χλωροφύλλη, βιταμίνες Β, βιταμίνη Ε, β- καροτένιο, σίδηρο) και προέρχεται από... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Αγρότες από γενιά σε γενιά, η Γεωργία Ζέρβα και ο σύζυγός της Κώστας Μπουτσιάνης ξεκίνησαν από το 2006 να τυποποιούν το ελαιόλαδο που παρήγαν οι βιολογικοί... διαβάστε περισσότερα
Άνω Δολιανά
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Ελιές
Το γλυκό κρασί της Σάµου έχει εδώ και πολλά χρόνια περάσει τα σύνορα της χώρας και είναι ίσως το πιο γνωστό κρασί εκτός Ελλάδας. Ο συνεταιρισµός διαχειρίζεται... διαβάστε περισσότερα
Σάμος
(Ανατολικό Αιγαίο)
Παραγωγή: Κρασί
Οι εκδόσεις Πεδίο συστήθηκαν από τις αρχές του 2009 από τον Παύλο Παπαχριστοφίλου ιδιοκτήτη και επί χρόνια πρόεδρο των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα με μακρά... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Μια από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ελαιολάδου και ελιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα βιολειτουργικά προϊόντα Σακελλαρόπουλου συνδυάζουν την... διαβάστε περισσότερα
Σπάρτη
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Βιολογικά προϊόντα, Ελαιόλαδο, Ελιές
Στο κέντρο της αγοράς του Αμαρουσίου, , το «Εν’deli – τόπων γεύσεις» , όπως είναι το πλήρες όνομά του, συνδυάζει ένα σύγχρονο και μοντέρνο delicatessen... διαβάστε περισσότερα
Μαρούσι
(Αττική)
Παραγωγή: Ζυμαρικά, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Όσπρια, Ελιές
Η πρότυπη, σύγχρονη και μοναδική στην Ελλάδα Μονάδα Πτερωτών Θηραμάτων του Ευάγγελου Παπαδόπουλου στο Κυπαρίσσι Γρεβενών, με εμπειρία των 14 χρόνων, παράγει... διαβάστε περισσότερα
Γρεβενά
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Κρέατα νωπά/ Εκτροφή ζώων
Το κτήµα έκτασης 220 στρεµµάτων βρίσκεται στο Γερακλί του νοµού Φθιώτιδας. Τα εδαφολογικά και κλιµατολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής επιτρέπουν την... διαβάστε περισσότερα
Λαμία
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Κρασί
Η εταιρεία Ευτυχιάδης Στυλιανός προσφέρει, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στην ελληνική αγορά τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που αφορούν τα αξεσουάρ... διαβάστε περισσότερα
Παλαιό Φάληρο
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Πριν από 20 χρόνια, ο Παναγιώτης Νικολακάκος, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τα δικά του παραδοσιακά ζυμαρικά σε ένα μικρό εργαστήριο, αφού ήταν απολύτως... διαβάστε περισσότερα
Σπάρτη
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Ζυμαρικά
Η εταιρεία Ευβοϊκή Ζύμη ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία παραγωγής ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες... διαβάστε περισσότερα
Χαλκίδα
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Ζυμαρικά, Ζύμης προϊόντα
Η µεγαλύτερη τυροκοµική µονάδα της Σύρου δηµιουργήθηκε το 2013 από τους αδελφούς Στέφανο και Κώστα Βακόνδιο, οι οποίοι ασχολούνται µε την κτηνοτροφία... διαβάστε περισσότερα
Ερμούπολη
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Η βιοτεχνία παραδοσιακών γλυκισμάτων του Θωμά Νικολάου "Ηπειρος Γη" λειτουργεί στην Κόνιτσα από το 1996, έχοντας μακρά οικογενειακή παράδοση στο χώρο... διαβάστε περισσότερα
Ιωάννινα
(Ήπειρος)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα
Η ιστορία της Canava Roussos ξεκινάει το 1836. Είναι σίγουρα η παλιότερη κάναβα της Σαντορίνης, που παράγει κρασιά τα οποία εκφράζουν τις ιδιαιτερότητες... διαβάστε περισσότερα
Παλαιό Φάληρο
(Αττική)
Παραγωγή: Κρασί
Το Κτήμα Γράμψα βρίσκεται στο ημιορεινό ριζίτικο χωριό Λαγωπόδο, στη Ζάκυνθο, καιδημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει τον ανεξερεύνητο πλούτο των Ζακυνθινών... διαβάστε περισσότερα
Ζάκυνθος
(Επτάνησα)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Κρασί
Εκσυγχρονίζοντας το οικογενειακό τυροκοµείο, ο Μανώλης Κουφόπουλος παράγει όλη την γκάµα των παραδοσιακών τυριών του νησιού, ενώ δεν σταµατάει να πειραµατίζεται... διαβάστε περισσότερα
Χώρα
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Με σύνθημα «Πλάθουμε για εσάς τις γεύσεις της παράδοσης με αυθεντικές συνταγές της γιαγιάς, με στόχο να αναδείξουμε την γευστική κληρονομιά μας με αυθεντικά... διαβάστε περισσότερα
Χώρα Σφακίων
(Κρήτη)
Παραγωγή: Ψωμί / Αρτοποιήματα
Το κτήμα Βαβουράκη, ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 1995 από τον Μιχάλη Βαβουράκη από αγάπη στη φύση και πίστη στις αρχές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.... διαβάστε περισσότερα
Ρέθυμνο
(Κρήτη)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Η Eva Boehme και ο Χάρης Αντωνίου, δυο γνωστές και ισχυρές επιχειρηματικές προσωπικότητες, έχουν αναπτύξει εδώ και δεκαετίες δυνατούς δεσμούς με το αμπέλι,... διαβάστε περισσότερα
Μέγαρα
(Αττική)
Παραγωγή: Κρασί
Η Κυπριακή βιοτεχνία αλλαντικών άρχισε να λειτουργεί το 1961 από το Γιώργο Κυριακίδη, στο χωριό Πολύστυπος της επαρχίας Λευκωσίας, παρασκευάζοντας στην... διαβάστε περισσότερα
Νέα Σμύρνη
(Αττική)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Ο άνθρωπος πίσω από το project Cookery Club «Μαθήματα Μαγειρικής» είναι η δημοσιογράφος Λίλα Καραποστόλη. Πιστεύοντας ότι η μαγειρική είναι αγάπη, αναμνήσεις,... διαβάστε περισσότερα
Άγ. Δημήτριος
(Αττική)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Πρωτοπόρος στην καλλιέργεια των µανιταριών στην Ελλάδα, η εταιρεία Δίρφυς που ξεκίνησε µόλις το 2003 από δύο γνώστες του αντικειµένου, τους γεωπόνους... διαβάστε περισσότερα
Πισσώνα
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Μανιτάρια διάφορα
Το πιο εµβληµατικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, η «Μεγάλη Βρεταννία», έχει δηµιουργήσει µια σειρά εξαιρετικών προϊόντων που εκπροσωπούν επάξια... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο, Μέλι, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Παντοπωλεία - delicatessen
Aν και τρίτης γενιάς μελισσοκόμος ο Δημήτρης Μεϊμαράκης, ποτέ δεν είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με το μέλι, μέχρι που η κόρη του Αγγελική, 13 χρονών πριν... διαβάστε περισσότερα
Γλυκά Νερά
(Αττική)
Παραγωγή: Μέλι, Μελιού προϊόντα
Ένα παραδοσιακό και λίαν χαριτωμένο καφενεδάκι εξελίχθηκε σε μια οικοτεχνία που με τα ασυνήθιστα προιόντα της αφυπνίζει παιδικές αναμνήσεις, την καθημερινότητα... διαβάστε περισσότερα
Χώρα
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού
Ο οινολόγος Σοφοκλής Παναγιώτου και ο οικονοµολόγος Γεώργιος Παναγιώτου έφτιαξαν στο Ωρολόγιο του Δήµου Αλιβερίου-Κύµης, στην Εύβοια, µια πρότυπη µικροζυθοποιία... διαβάστε περισσότερα
Κύμη
(Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
Παραγωγή: Μπύρα
Με παράδοση 90 χρόνων, ο Μιράν είναι από τα εµβληµατικά ονόµατα στον παστουρµά και το σουτζούκι. Οι Κουρουνλιάν ήρθαν το 1922 από την Καισάρεια της Καππαδοκίας... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Το «Μονοπάτι», μία εταιρεία 42 ελαιοπαραγωγών με 900 στρέμματα και 16,000 ελαιόδεντρα Κορωνέικης ποικιλίας ημιορεινών και ορεινών ελαιώνων σε υψόμετρο... διαβάστε περισσότερα
Κηφισιά
(Αττική)
Παραγωγή: Ελαιόλαδο
Η παραγωγή τυριού από την οικογένεια Μπάστα που διατηρεί δική της κτηνοτροφική μονάδα ξεκινά τρεις γενιές πίσω. Το 2008, ο Παναγιώτης Μπάστας εκσυγχρονίζει... διαβάστε περισσότερα
Ζάκυνθος
(Επτάνησα)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Σε ένα τοπίο μαγείας και κατάνυξης, στο μεγαλύτερο μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, στον Μυλοπόταμο παράγεται κρασί πάνω από μια χιλιετία. Το 973... διαβάστε περισσότερα
Καλοχώρι
(Θεσσαλονίκη)
Παραγωγή: Κρασί
Πολύχρωμες καραμέλες και γλειφιτζούρια με αρώματα και γεύσεις από τα φημισμένα εσπεριδοειδή της Νάξου, και όχι μόνο, είναι το αντικείμενο της πολύ καινούργιας... διαβάστε περισσότερα
Χώρα
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα
Στο μοναδικό μικροκλίμα του Αγίου Παντελεήμονα στη Φλώρινα, στο αγρόκτημα Ναουμίδης και σε υψόμετρο 600 μ., καλλιεργείται βιολογικά και μεταποιείται η... διαβάστε περισσότερα
Άγιος Παντελεήμονας
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Σάλτσες/ Αλείμματα, Λαχανικών προϊόντα
Το 1950 ιδρύεται από τον Νεντίµ στην Κοµοτηνή ένα µικρό ζαχαροπλαστείο, όχι µε πολυτέλειες, αλλά µε πολύ µεράκι για τη ζαχαροπλαστική. Με τα χρόνια γίνεται... διαβάστε περισσότερα
Αλεξανδρούπολη
(Θράκη)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα
Η οικογένεια Μαρτή, ιδιοκτήτρια της ψαροταβέρνας ο «Νώντας» στην Αίγινα, ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια να συσκευάζει τα γλυκά που κέρναγε τους πελάτες... διαβάστε περισσότερα
Πέρδικα
(Αργοσαρωνικός)
Παραγωγή: Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Σάλτσες/ Αλείμματα
Η Φάρµα Μπέκα είναι η πρώτη που παρήγε κάτω από την ετικέτα «Βουβαλινό» µια ολοκληρωµένη σειρά προϊόντων από βουβαλίσιο γάλα και τα σύστησε σχεδόν σε... διαβάστε περισσότερα
Χορτιάτης
(Θεσσαλονίκη)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Ο οινολόγος Στέλιος Λογοθέτης μετά από πολύχρονη θητεία, ως σύμβουλος σε οινοποιεία όλης της ελληνικής επικράτειας, το 2007 δημιούργησε την δική του εταιρεία,... διαβάστε περισσότερα
Νέα Σμύρνη
(Αττική)
Παραγωγή: Κρασί
H σποροπαραγωγική επιχείρηση Agroland - Δημητριακά και ψυχανθή δημιουργήθηκε το 1996 στους Σοφάδες Καρδίτσας όπου σήμερα λειτουργεί το εργοστάσιο, συσκευαστήριο... διαβάστε περισσότερα
Καρδίτσα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Όσπρια, Ρύζι
Το 1975 ο 24χρονος τότε Χαράλαμπος Κοντογιάννης αναλαμβάνει να καλλιεργήσει τα κτήματα της οικογένειάς του.... διαβάστε περισσότερα
Λάρισα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Μέλι, Όσπρια
Η αποσταγµατοποιία Ζαρµπάνης ιδρύθηκε το 1965 στον Μεσόκαµπο της Σάµου και παράγει κατά παράδοση ούζο, καθώς και µια σειρά από λικέρ και µπράντι. Το υψηλό... διαβάστε περισσότερα
Πυθαγόρειο
(Ανατολικό Αιγαίο)
Παραγωγή: Λικέρ, Αποστάγματα
Tην Πάβλοβα ουσιαστικά μας την σύστησε στην Ελλάδα η Έφη Γιαλούση. Το εθνικό γλύκισμα της Αυστραλίας όπου έζησε και σπούδασε η Γιαλούση, πήρε το όνομα... διαβάστε περισσότερα
Κολωνάκι
(Αττική)
Παραγωγή: Γλυκά Διάφορα
Η εταιρεία Πάνας δηµιουργήθηκε από µια συλλογική προσπάθεια, που στηρίχτηκε στην αγάπη, τη γνώση, το µεράκι και την εµπειρία παραγωγής τυροκοµικών προϊόντων.... διαβάστε περισσότερα
Κέντρο
(Αττική)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Το εργαστήρι της οικογένειας Μουτεβελή, µε ιστορία 40 χρόνων στα παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα, ξεκίνησε στην Καλαµάτα στις αρχές της δεκαετίας του... διαβάστε περισσότερα
Περισσός
(Αττική)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Ένα μπουκαλάκι με γλυκύτατο αρωματικό πετιμέζι από τα χέρια της γιαγιάς Αλεξάνδρας, που βρήκε ξεχασμένο σε μια γωνιά πάνω από 20 χρόνια (και που το φυλάει... διαβάστε περισσότερα
Κόρινθος
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Λοιπά προϊόντα / Υπηρεσίες
Από το 1950 η οικογένεια Πολυχρονόπουλου, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, ασχολείται στις Φύσσες Λευκάδας με την παρασκευή του ονομαστού σαλαμιού αέρος... διαβάστε περισσότερα
Λευκάδα
(Επτάνησα)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Στη µητρόπολη του ούζου, την πανέµορφη Μυτιλήνη, βρίσκεται η Ελληνική Βιοµηχανία Αποσταγµάτων Α.Ε. Σε έναν καινούργιο χώρο, έκτασης 2.600 τ.µ., απασχολούνται... διαβάστε περισσότερα
Μυτιλήνη
(Ανατολικό Αιγαίο)
Παραγωγή: Αποστάγματα
Η πρωτοπόρος εταιρεία Ρόδι Ελλάς ΑΒΕΕ (συνέχεια της Σ. Κασσίδης Ε.Ε. Αγροδίκτυο) εγκατέστησε το 2006 για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εναλλακτική και προσοδοφόρο... διαβάστε περισσότερα
Γιαννιτσά
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού, Χυμοί
Η οικογένεια Δρακούλη ασχολείται συστηµατικά µε τον καφέ εδώ και τρεις γενιές. Ξεκινώντας πριν από 85 χρόνια µε τον ελληνικό καφέ στη Σµύρνη, πέρασε στη... διαβάστε περισσότερα
Αιγάλεω
(Αττική)
Παραγωγή: Σοκολάτα/ Κακάο, Καφές
Η εταιρεία «Τέμπη – αλλαντικά» ιδρύθηκε το 2005 από τον Μπάμπη Φωκαΐδη που ασχολείται με την επεξεργασία και πώληση κρέατος από το 1985, και κύρια δραστηριότητα... διαβάστε περισσότερα
Ευαγγελισμός
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και η έδρα της είναι στην περιοχή Κυρά Βρύση Κορινθίας. Τα προϊόντα, όλα σπιτικές γεύσεις, φτιάχνονται στο πλήρως εκσυγχρονισµένο... διαβάστε περισσότερα
Λουτράκι
(Αττική)
Παραγωγή: Ζυμαρικά, Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού
Πριν τέσσερα χρόνια η οικογένεια Κωστάκη, δημιούργησε ένα σύγχρονο εργαστήριο παραγωγής καπνιστών παραδοσιακών κρεάτων στις Τζιτζιφές Αποκορώνου που παρασκευάζονται... διαβάστε περισσότερα
Χανιά
(Κρήτη)
Παραγωγή: Αλλαντικά
Έχει είκοσι χρόνια ιστορία. Παρά τη... νεαρή της ηλικία, όµως, η Οινοποιία -Αποσταγµατοποιία Τσιλιλή έχει κάνει τόσο µεγάλα ποιοτικά άλµατα ώστε σήµερα... διαβάστε περισσότερα
Τρίκαλα
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Κρασί, Αποστάγματα
Το μονοποικιλιακό τσίπουρο «Το Δεκαράκι», της Οικογένειας Βασδαβάνου, γεννήθηκε στον Τύρναβο, την πατρίδα του τσίπουρου, και υλοποιεί μια συνεργασία με... διαβάστε περισσότερα
Τύρναβος
(Θεσσαλία)
Παραγωγή: Αποστάγματα
Στην καρδιά του µεσσηνιακού αµπελώνα, η εταιρεία Τσώλης Οινοποιητική είναι γνωστή για τα κορυφαία κόκκινα κρασιά που παράγει από την κυρίαρχη στην περιοχή... διαβάστε περισσότερα
Γαργαλιάνοι
(Πελοπόννησος)
Παραγωγή: Κρασί
Το τυροκοµείο της Ίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και τα προϊόντα του έκαναν αίσθηση όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία όπου παρουσιάστηκαν... διαβάστε περισσότερα
Χώρα
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Ο Θόδωρος Κουκάς και ολόκληρη η οικογένειά του, κατάγονται από γενιές κτηνοτρόφων πάππο προς πάππο και η οικογενειακή παράδοση τους ώθησε στη δημιουργία... διαβάστε περισσότερα
Άνω Μερά
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινάει το 1970, όταν η μικρή οικογενειακή μονάδα στο Αμάρι, μια πανέμορφη περιοχή στο κέντρο του νομού Ρεθύμνου ανάμεσα στον... διαβάστε περισσότερα
Αμάρι
(Κρήτη)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Με έναν αιώνα εµπειρία στην τυροκόµηση, η οικογένεια Κωστάκη ξεκίνησε τη συστηµατική λειτουργία του τυροκοµείου της στις Τζιτζιφές Αποκορώνου το 1975,... διαβάστε περισσότερα
Χανιά
(Κρήτη)
Παραγωγή: Τυρί / Γαλακτοκομικά
Η σπάνια πεντανόστιμη φάβα της Σχοινούσας από το τοπικό ψυχανθές κατσούνι (pisum sativum) που η παραγωγή της είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες,... διαβάστε περισσότερα
Χώρα
(Κυκλάδες)
Παραγωγή: Όσπρια
Η Φάρμα Αλεξανδράκης δημιουργήθηκε από τον Παύλο Αλεξανδράκη, ως μια οικογενειακή επιχείρηση στους πρόποδες του Ψηλορείτη στο Μοναστηράκι Ρεθύμνου, το... διαβάστε περισσότερα
Ρέθυμνο
(Κρήτη)
Παραγωγή: Κρέατα νωπά/ Εκτροφή ζώων
Μια αμιγώς οικογενειακή κρητική επιχείρηση με έδρα τα Σφακιά, ετοιμάζει χειροποίητα , παραδοσιακά, αρτοσκευάσματα με αγνές επιλεγμένες πρώτες ύλες, μεράκι... διαβάστε περισσότερα
Χώρα Σφακίων
(Κρήτη)
Παραγωγή: Ψωμί / Αρτοποιήματα
Μια καινούργια χαλβαδοποιία µε ρίζες στις αρχές του 20ού αιώνα, τότε που ο Νικόλαος Ευθυµίου Χατζηγαβριήλ ζύµωνε χαλβά στη Μάκρη της Μικράς Ασίας. Έναν... διαβάστε περισσότερα
Νέα Μάκρη
(Αττική)
Παραγωγή: Χαλβάς, Γλυκά Διάφορα, Ψωμί / Αρτοποιήματα
Το ξεκίνημα έγινε το 1976 με το ομώνυμο κρεοπωλείο στη Ροδόπολη Σερρών, και η οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε και καταξιώθηκε διευρύνοντας τη γκάμα... διαβάστε περισσότερα
Σέρρες
(Μακεδονία)
Παραγωγή: Κρέατα νωπά/ Εκτροφή ζώων, Αλλαντικά
Μια σειρά από πρωτότυπα ζυµαρικά που αξιοποιούν τις γεύσεις εµβληµατικών προϊόντων της Χίου (µαστίχα, χιώτικο µανταρίνι) και άλλων υλικών και αποκτούν... διαβάστε περισσότερα
Μαστιχοχώρια
(Ανατολικό Αιγαίο)
Παραγωγή: Ζυμαρικά
Με 4 στρέμματα εκτροφής σαλιγκαριών, μία ερευνητική μονάδα αναπαραγωγής, και μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης τους η «Escargot de Crete»... διαβάστε περισσότερα
Ρέθυμνο
(Κρήτη)
Παραγωγή: Σαλιγκάρια