Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014
9, 10 και 11 Μαΐου
Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
αθηνόραμα
 

Φαγητό και ποτό στο Φεστιβάλ

Το φαγητό, το γλυκό, το ποιοτικό κρασί, οι εξαιρετικές μπύρες και τα ευφάνταστα cocktails, όλα με ελληνική σημαία, θα έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ. Σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους, θα προσφέρουν γευστική ποιότητα και στιγμές ξεκούρασης στους επισκέπτες.

 

Street Food στην υψικάμινο

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, στην Κεντρικά Πλατεία της Τεχνόπολης θα στηθεί ένα μοναδικό γευστικό χάπενιγκ. Συντονισμένοι με την παγκόσμια τάση του ψαγμένου street food, ψήνουμε ζωντανά τις ιδέες 6 βραβευμένων σεφ και εστιατορίων, υποκλινόμενοι στην ορεκτική τους τσίκνα. Αλλοιώτικο «φαγητό του δρόμου» με €2 μόνο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τόση γαργαλιστική τσίκνα που θα υψώνεται γύρω από την υψικάμινο και θα ερεθίζει τις μύτες μας, θα δημιουργηθεί ένα χαρούμενο παλλαϊκό γιορτάσι που θα φωτίζει με χαμόγελα τα πρόσωπα του κόσμου που θα κατακλύζει την Πλατεία της Τεχνόπολης. Ο λόγος; Πρωτότυπο «γαλανόλευκο» street food δημιουργημένο από βραβευμένους σεφ και εστιατόρια θα δώσει ανοιχτόκαρδο γευστικό ρυθμό στο ευ τρώγειν στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Έτσι που το σάουντρακ που θα βουίζει συναισθητικά στ αυτιά μας θα μουρμουρίζει, « και γυρίζουν γύρω-γύρω, ψησταριές μ ωραίο γύρο» του Σαββόπουλου από τους «Αχαρνής / Ο Αριστοφάνης Που Γύρισε Από Τα Θυμαράκια» καταλήγοντας στη θριαμβευτική κραυγή «τήνελλα Καλλίνικε». Στο εστιατόριο θα ψήνεται εξαιρετικό «φαγητό του δρόμου» αντηχώντας την ανερχόμενο ρεύμα που απλώνεται στην πόλη. Η Αθήνα συντονίζεται με τα συμβαίνοντα στις μητροπόλεις του κόσμου και όπως στο Street Helsinki τον Μάρτιο το «φαγητό του δρόμου» στο Φεστιβάλ το υπογράφουν καταξιωμένα ονόματα της γαστρονομίας. Σουβλάκι προβατίνας από τρυφερό, καλοσιτεμένο και μαριναρισμένο κρέας με την επιμέλεια του Γιώργου Τσιλιγκίρη του «Τηλέμαχου»(βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους), και δίπλα του το σουβλάκι κοτόπουλου που κεντάει ο Σωτήρης Ευαγγέλου στο «Tudor Hall”. Και μετά, όχι απλό σάντουιτς με λουκάνικο αλλά γκρεκάνικα «βρώμικο» Greek Dog με εξαιρετικά λουκάνικα μικρών παραγωγών που έχουν περίπτερο στο Φεστιβάλ. Και γύρο θα έχουμε αλλά αλλοιώτικο, σιγοψημένο με κοκτέιλ κρασιών και μυρωδικά του βουνού όπως τον προτείνει ο Νίκος Πουλιάσης από τον Χρυσοσκουφάτο «Κουκούμαβλο”» στη Σαντορίνη. Ο πρεσβευτής της οικολογικής καμπάνιας του ψαριού Λευτέρης Λαζάρου προτείνει σάντουιτς με σαρδέλα που δεν κινδυνεύει από υπεραλλίευση. Ο Έκτωρ Μποτρίνι τώρα μας προτείνει τους αγαπημένους του ρεβυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα, ενώ το ρεπερτόριο του street food συμπληρώνεται από το περυσινό σουξέ στο πρώτο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στην Τεχνόπολη, τους ντοματοκεφτέδες με φάβα μέσα σε κυπριακή πίτα, ιδέα του Γιώργου Χατζηγιανάκη από την βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο «Σελήνη» στη Σαντορίνη. Και φυσικά δεν μπορούν να λείπουν οι αγαπημένες μας φρεσκοτηγανισμένες πατάτες...

 

Ζαχαροπλαστείο ΒΕΝΕΤΗΣ

Στην Κεντρική Πλατεία της Τεχνόπολης θ απλώσει τα τραπέζια του ένα προκλητικό ζαχαροπλαστείο. Ο ΒΕΝΕΤΗΣ και τα μαυλιστικά του γλυκίσματα θα είναι το κερασάκι στη νόστιμη τούρτα του Φεστιβάλ, που δεν θα μπορείς να του αντισταθείς!

Οικοδεσπότης της γλύκας στο Φεστιβάλ θα είναι η αγαπημένη φίρμα του ΒΕΝΕΤΗ, που στα νέου τύπου καταστήματά του έχει αναπτύξει την ζαχαροπλαστική με εντυπωσιακό τρόπο. Και αυτό το πετυχαίνει τόσο με παραδοσιακά γλυκίσματα όσο και με καινούργιες δημιουργίες, από τη νέα σειρά CHRISTIANO V.

Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη γκάμα γεύσεων η οποία περιλαμβάνει:

- Μια σειρά από φρουτένιες τάρτες και lemon pie όπου απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι τα φρούτα και το φίνο τραγανό μπισκότο.

- Ατομικά επιδόρπια, δηλαδή πανέμορφες πάστες, μεγάλη ποικιλία μακαρόν, σουδάκια, εκλεράκια και σαβαρέν, με έμφαση στη φρέσκια κρέμα.

- Λαχταριστά παραδοσιακά σιροπιαστά, μπακλαβαδάκια, κανταΐφια και γαλακτομπούρεκα.

- Φανταστικά παγωτά και ανάμεσά τους καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα, και παγωτό με stevia.

- Και τέλος μια μεγάλη ασυνήθιστη ποικιλία πρωτότυπων κέικ για να τα αγοράσετε και να τα χαρείτε στο σπίτι με γεύσεις: σουφλέ σοκολάτας, λεμόνι και καρύδα σε ζύμη γιαουρτιού, φράουλα, μπανάνα και καραμέλα.

Η γλύκα στο Φεστιβάλ έχει ουσία…

 

Cocktail Bar

Φημισμένα ποτά του κόσμου συναντιούνται με διαμάντια της ελληνικής ποτοποιίας σε ένα δημιουργικό μπλέξιμο που θα κάνει αίσθηση.