Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!

4, 5 & 6 Μαΐου - Τεχνόπολη, Γκάζι

Γευστικές Εκδηλώσεις

Μαγειρέματα, διάσημοι σεφ, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις προϊόντων και πολλά άλλα events

Από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα, τον πλούτο των γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη ξεχωριστή ταυτότητά τους. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και των επαγγελματιών της γεύσης στις ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από το Αθηνόραμα σε άλλα Φεστιβάλ, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χαρά και το μοίρασμα της γνώσης και της απόλαυσης και καταξιώνει τις παράλληλες αυτές εκδηλώσεις ως σημαντικό πολιτισμικό γεγονός.

Και φέτος οι γευστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, όπου θα στηθεί μία ανοιχτή κουζίνα, και θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το πρόγραμμα των γευστικών εκδηλώσεων θα ανανεώνεται συνεχώς!


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Θυμάστε εκείνη την ατζέντα-ημερολόγιο που αγοράσατε γεμάτοι περηφάνια στην αρχή της χρονιάς; Ξεσκονίστε τη και αρχίστε τα γευστικά ραντεβού!

Τρεις μέρες έχουμε στη διάθεσή μας και σας φτιάξαμε ένα πρόγραμμα... σκέτη νοστιμιά.


Γιάννης Λουκάκος

Παρασκευή 04/05 στις 17.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει και είναι άκρως θεαματική! Ο Γιάννης Λουκάκος μας προϋπαντίζει το απόγευμα της Παρασκευής στις 17.30, με συνταγές δικής του έμπνευσης! Ο αγώνας για τον καλύτερο σεφ θα κριθεί ανάμεσά σας και κοινός παρονομαστής θα είναι η γεύση και η φαντασία!


Στον κόσμο των Tiki coctails

Παρασκευή 04/05, 18:00, Χώρος Εκδηλώσεων 2

Τα tiki ταιριάζουν με τον ήλιο και τον καθαρό ουρανό. Διαλέξαμε, λοιπόν, την πιο κατάλληλη στιγμή, για να σας πούμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προέλευση τους, τον τρόπο που δημιουργούνται, τα μυστικά τους και τις all time classic συνταγές τους! Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:00 ακριβώς, έχετε ραντεβού με τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, στο Χώρο Εκδηλώσεων 2 για να γνωρίσετε έναν κόσμο...εξωτικό!


Γιώργος Τσιλιγκίρης

Παρασκευή 04/05 στις 19.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Ο ειδικός του κρέατος, Γιώργος Τσιλιγκίρης, από τα "Τηλέμαχος" και "Τηλέμαχος Athens", στις 19.30, μας διδάσκει τα πάντα για το κρέας και τα μυστικά του " την Παρασκευή στις 19.30. Γιατί δεν μαλακώνει, πως αποφεύγουμε την αίσθηση των ινών αλλά και τις σωστές τεχνικές για κάθε ψήσιμο. Ανοίξτε το grill και φέρτε τις απορίες σας να τις… ξεκοκαλίσουμε όλες.


Μελι...γνωσία

Παρασκευή 04/05, 20:00, Χώρος Εκδηλώσεων 2

Το βραδάκι της Παρασκευής σας, υποσχόμαστε να είναι σκέτη γλύκα! Ο Θεόδωρος Σαμούτης, θα πραγματοποιήσει γευσιγνωσία με μέλια από την Περιφέρεια Αττικής, στις 20:00 στον Χώρο Εκδηλώσεων 2 και εσείς...δεν "θα ξεκολλάτε"!


Jean Louis Capsala

Σάββατο 05/05 στις 12.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Με τις αισθήσεις σε υπερδιέγερση θα έρθετε πάλι να μας βρείτε την Κυριακή στις 12.30, όπου θα γίνει η εξής αποκάλυψη: ο Jean Louis Capsala αφήνει μόνο για λίγο την brigada του "Δειπνοσοφιστηρίου", ώστε να μας εκπλήξει για μια ακόμα χρονιά με απλά υλικά σε... gourmet γεύσεις. Μάθετε πως να δημιουργήσετε πιάτα φαντασμαγορικά και ιδιαίτερα με υλικά από το ράφι του ψυγείου σας!


Τάσος Αντωνίου

Σάββατο 05/05 στις 14.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Ο Τάσος Αντωνίου, από το mamapeinao.gr, παραδίδει το Σάββατο στις 14.30 την "Βίβλο" των συνταγών. Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες, οι παρασκευές οι οποίες θα παρουσιάσει ταιριάζουν άψογα στο προφίλ κάθε λάτρη της γαστρονομίας.


Μυρσίνη Λαμπράκη

Σάββατο 05/05 στις 17.00, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Και φυσικά ο λόγος στις κυρίες: εκείνη η οποία θα μας «ανασηκώσει» ευχάριστα από τη μεσημεριανή ησυχία δεν είναι άλλη από τη Μυρσίνη Λαμπράκη. Στις 17:00 ακριβώς, το απόγευμα του Σαββάτου, μαζί με τον Αντώνη Καραμαλέγκο από το κρεοπωλείο Carnicero, μας συστήνει εκ νέου όλα τα μυστικά για το κρέας, για να ακονίζετε τα μαχαίρια σας...με γνώση και στυλ!


Μπύρες και Food Pairing

Σάββατο 05/05, 19:00, Χώρος Εκδηλώσεων 2
Κυριακή 06/05, 19:30, Χώρος Εκδηλώσεων 2

Ο Πολ Εμμανουηλίδης απευθύνεται στους λάτρεις της μπύρας, που φοβούνται μήπως κάποια τους ξεφύγει και δεν τη δοκιμάσουν! Έρχεται λοιπόν το Σάββατο στις 19:00, για να μας συστήσει τις ξανθές μπύρες του φεστιβάλ, ενώ για την Κυριακή στις 19:30 σας έχει έκπληξη...με τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς! Γιατί κάθε μπύρα, με κάτι ταιριάζει ιδανικά!


Μαρία Εκμεκτσίογλου

Σάββατο 05/05 στις 19.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Τη σκυτάλη για το Σαββατιάτικο απόγευμα παίρνει η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Το ραντεβού με την σεφ είναι για το Σάββατο στις 19.30 και...ετοιμαστείτε. H τηλεμεταφορά από την Τεχνόπολη στα μονοπάτια του "Έρωτα της γης με τη θάλασσα", θα γίνει έχοντας ως όπλο συνταγές με θαλασσινά και μπαχαρικά! Tip: θα έχει και γλυκό αλλά και γευστικό ταίριασμα με το "ούζο Πλωμαρίου"!


Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Κυριακή 06/05 στις 12.00, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Κάπως έτσι, «ξημερώνει, ξημερώνει Κυριακή» και την Κυριακή στις 12.00 ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης φέρνει λίγο πιο κοντά σε μας, όλα όσα συνοδεύουν ιδανικά ένα δροσερό ποτήρι μπύρας. Σκαρφίζεται πρωτότυπες παρασκευές, προτείνει μπύρες τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στο φεστιβάλ κι ανοίγει νέες διεξόδους στη μαγειρική σας φαντασία.


Γιώργος Τσούλης

Κυριακή 06/05 στις 14.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Για το μεσημεριανό τραπέζι της Κυριακής στις 14.30 έρχεται στις 14.30 ο Γιώργος Τσούλης. Δίνει νέα διάσταση σε γνώριμα υλικά, δημιουργώντας "Brunch αλά Ελληνικά". Απανταχού instagrammers και foodies ενωθείτε! Έχουμε ραντεβού! Πρώτες ύλες που μοσχοβολούν Ελλάδα παίρνουν θέση στα ξύλα κοπής του σεφ και το αποτέλεσμα προβλέπεται άκρως γοητευτικό!


Οίνος...ευφραίνει καρδίαν

Κυριακή 06/05, 14:45, Χώρος Εκδηλώσεων 2

Οίνος ευφραίνει καρδίαν λοιπόν και η Ματίνα Νικολοπούλου θα σας το αποδείξει! Την Κυριακή στις 14:45, στο Χώρο Εκδηλώσεων 2, έρχεται να μας συστήσει τα κρασιά της Περιφέρειας Αττικής σε μια οινογνωσία που θα σας καθηλώσει!


Νίκος Μαρίνος

Κυριακή 06/05 στις 17.00, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Κάντε μια βόλτα στους χώρους της Τεχνόπολης γιατί στις 17.00 η δράση επανέρχεται! Ο Νίκος Μαρίνος μας φτιάχνει τη διάθεση αλλά και τις πιο...απολαυστικές συνταγές στις 17.00. Με θέμα «Comfort Food με τρόπο...ελληνικό!» δημιουργεί "γλυκές και αλμυρές συνταγές της ψυχής" γεμάτες νοστιμιά.


Έκτωρ Μποτρίνι

Κυριακή 06/05 στις 19.30, Χώρος Εκδηλώσεων 1

Με τέτοιες δόλιες μαγειρικές τακτικές δεν θα σας αφήσουμε να «κάνετε ρούπι», μιας και στις 19.30 έρχεται ο χρυσοσκουφάτος Έκτωρ Μποτρίνι και φέρνει το έντονο ταμπεραμέντο του και...την γευστική εναλλαγή! Ναι στην pasta, αλλά αλλιώτικα! Πάστα με εσπεριδοειδή, με διαφορετικές υφές και όλες τις άγνωστες πτυχές της μακράς ιστορίας τους στην Ευρώπη και τον κόσμο.


Γιάννης Μπαξεβάνης

Σάββατο 05/05, 12.30-14.30, Χώρος Εκδηλώσεων 2

Η αρχή γίνεται με τον διάσημο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Ενώνοντας τις δύο μεγάλες του αγάπες, τα παιδιά και το φαγητό, παρουσιάζει το Σάββατο από τις 12.30 ​μέχρι τις 14.30, τη δράση "Μικροί Μάγειρες". Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις πρώτες ύλες και μαθαίνουν να τις διαχειρίζονται και να τις αξιοποιούν με τον πιο σωστό τρόπο!


Ούζο Ματαρέλλη: ένα ούζο αλλιώτικο από τ' άλλα

Σάββατο 05/05, 16.30, Χώρος Εκδηλώσεων 2
Κυριακή 06/05, 18.00, Χώρος Εκδηλώσεων 2

Τα απογεύματα του σαββατοκύριακου η σκυτάλη περνάει στο "Ούζο Ματαρέλλη: ένα ούζο αλλιώτικο από τ' άλλα". Γνωρίζουμε την ιστορία του διάσημου αποστάγματος, διακρίνουμε τα γευστικά του χαρακτηριστικά και αποφασίζουμε για τους πιο κατάλληλους συνδυασμούς. Το ραντεβού είναι διπλό, για το Σάββατο στις 16.30 και την Κυριακή στις 18.00, με εισηγητή τον DipWSET Γκόγκι Χατζηχρήστο και δεν θα λείπει κανείς!

 

Η Σχολή Επαγγελματικής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Chef D’Oeuvre συμμετέχει ενεργά και στελεχώνει και φέτος με σπουδαστές της το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γαστρονομικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Φέρτε μαζί σας σημειωματάρια, συγγενείς και φίλους και μαθητεύστε για τρεις ανοιξιάτικες ημέρες δίπλα στους ειδικούς γεύσεων και αρωμάτων.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100