Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014
9, 10 και 11 Μαΐου
Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
αθηνόραμα
 

Τα ελληνικά foodblogs στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014»

Greekfoodblogs

Τα foodblogs αποτελούν ένα σημαντικό δίαυλο για την ενημέρωση του καταναλωτή και την προώθηση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων διατροφής. Με την παρουσία τους στο Φεστιβάλ γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση του.

Όποιος παρακολουθεί τα γευστικά και διατροφικά δρώμενα στο διαδίκτυο έχει ήδη αντιληφθεί ότι τα foodblogs αποτελούν μια πραγματικότητα με έντονη παρουσία. Είναι γεγονός ότι ένα foodblog έχει σημαντικά μικρότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με ένα επαγγελματικά οργανωμένο ιστότοπο. Παρά ταύτα η ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού σοβαρών προσπαθειών καταλήγει αθροιστικά να αποτελεί πόλο έλξης και ενδιαφέροντος για ένα μεγάλο αριθμό χρηστών που ενδιαφέρονται για τη γεύση. Με βάση αυτό το σκεπτικό το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» εγκαινιάζει με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση «Άνοιξη 2014», μια νέα και με προοπτικές εξέλιξης συνεργασία με τα Greekfoodblogs (www.greekfoodblogs.com).

Βάσει αυτής της συνεργασίας, μια ομάδα foodblogers θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ και θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει προϊόντα να συνομιλήσει με παραγωγούς και να προβάλει στα blogs τη συνολική προσπάθεια με συνεντεύξεις, video, σχολιασμό προϊόντων κλπ. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτότυπη αυτή συνεργασία θα δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε είτε μέσα από αυτή τη σελίδα, είτε μέσα από τα blogs που συμμετέχουν.

 
 

Cucina di Caruso

www.caruso.gr

Ένα νέο, πολύ ιδιαίτερο blog μαγειρικής το οποίο έκανε την εμφάνισή του εδώ και τρεις μήνες στη γαστρονομική μπλογόσφαιρα και έχει κάνει αίσθηση σε όσους ψάχνονται πριν μαγειρέψουν.
To Cucina Caruso είναι το ιστολόγιο της σύγχρονης αστικής κουζίνας, που θέλει να απολαμβάνει καθημερινά κάθε σύγχρονη οικογένεια στην Ελλάδα, που αγαπά τις εκλεκτές γεύσεις και αντιμετωπίζει τη μαγειρική σχεδόν ερωτικά. H κουζίνα με την οποία ασχολείται το Cucina Caruso, είναι κατά βάση μεσογειακή, με ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά αλλά και διεθνή πιάτα, όπου ξένες, κοσμοπολίτικες αλλά και παραδοσιακές, γηγενείς συνταγές συνυπάρχουν αρμονικά.
Στο Cucina Caruso,η τέχνη της απόλαυσης παντρεύεται με την επιστήμη της γεύσης με μοναδικό τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απογειωτικό. Παράλληλα, το Cucina Caruso χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή αισθητική άποψη, που συνδυάζεται με ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από την μαγειρική, πασπαλίζεται με πολλές φωτογραφίες και σερβίρεται με αρκετές δόσεις χιούμορ και αυτοσαρκασμού!
Δημιουργός του είναι ένας γνωστός διαφημιστής, κοσμογυρισμένος bon viveur και επιτυχημένος food blogger, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης, πλαισιωμένος από την Ουαλή σύντροφό του, Sophie Williams, με ένα εξαιρετικό ταλέντο στα επιδόρπια, στα διεθνή πιάτα και στο art de la table .

Το Cucina Caruso το συναντά κανείς στο www.caruso.gr και στο facebook

 

FoodSpells

foodspells.wordpress.com

H πιο νεόκοπη foodblogger της παρέας, ξεκίνησε το Foodspells πριν από 9 μήνες.
Η Madame Tina ή κατά κόσμον Χριστίνα Θεοχάρη, αγαπάει το φαγητό, το γράψιμο και τα ταξίδια. Αγαπάει παράλληλα και την αστρολογία και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι πάνω απ'όλα αλχημεία. Το κάθε πιάτο αποτελεί ένα μυστήριο που πρέπει να εξερευνήσει. Μαθαίνοντας  τις γεύσεις και την απόλαυση του φαγητού και της μαγειρικής, ανακαλύπτει πολλά για τη ζωή και τους ανθρώπους. Το Foodspells έχει άρθρα με συνταγές και αστρολογία, και κάθε μήνα συνδυάζει το ζώδιο μ' ένα ξεχωριστό πιάτο.

 

Love cooking

www.lovecooking.gr

To LoveCooking είναι ένα web portal μαγειρικής με 8000 μέλη και περισσότερες από 3.000 συνταγές (κάποιες από αυτές με video). Περιλαμβάνει επιστημονική αρθρογραφία, προτάσεις shopping, lifestyle και ξεχωριστή ενότητα για το κρασί στο πλαίσιο της οποίας έμπειροι οινολόγοι ξεναγούν τους φίλους του στον κόσμο του κρασιού και ξεκλειδώνουν για χάρη τους τα μυστικά των κελαριών τους.
Ένα μεγάλο μέρος της θεματολογίας του αφορά τα παιδιά και στην ύλη του θα βρείτε αρκετές συνταγές για να μαγειρέψετε μαζί τους. Θα βρείτε επίσης tips και απλές συμβουλές για να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες.
Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός διαδικτυακού τόπου συνάντησης ανθρώπων παθιασμένων από τη φιλοσοφία και την τέχνη της μαγειρικής καθώς για το LoveCooking.gr η μαγειρική είναι τέχνη και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών.

 

SOFETO γεύσεις υγείας

sofetogeyseisygeias.blogspot.gr

"Η τροφή μας είναι το φάρμακό μας" έλεγε ο Ιπποκράτης και οι διατροφικές επιλογές του Sofeto Γεύσεις Υγείας, εμπνέονται ακριβώς απ' αυτό!
Με γνώμονα λοιπόν τον υγιεινό τρόπο παρασκευής των τροφών, την μη χρήση ανθυγιεινών πρώτων υλών όπως είναι η ζάχαρη, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες , η μαργαρίνη κ.τ.λ, δημιουργούμε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, αλλά πάντα γευστικά φαγητά και γλυκά, έτσι ώστε να τρεφόμαστε και να απολαμβάνουμε καθημερινά, πιάτα που μας τρέφουν και όχι μας καταστρέφουν!

 

TasteFULL

www.tastefull.gr

Ένα ζωντανό βιβλίο μαγειρικής, που δοκιμάζεται, δοκιμάζει και παρουσιάζει αποκλειστικά συνταγές εμπιστοσύνης. Στοχεύει να βάλει τάξη στο χάος της κουζίνας, γι' αυτό δημοσιεύει συνταγές με ταυτόχρονη αναφορά σε παραλλαγές. 

Με αναλυτικό κείμενο και ολοκληρωμένη περιγραφή, οι συνταγές του θυμίζουν χάρτες GPS και γίνονται συχνά σημείο αναφοράς. Οι συνταγές αποτελούν όχι μόνο διαδρομή για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα αλλά και διαδρομή ανάμεσα στις γενεές και τις πολιτιστικές επιρροές των γειτόνων λαών. Κυρίως αποτελούν το εργαλείο για να αναγνωριστεί η καθημερινή δύναμη του φαγητού να δίνει στη ζωή μας γεύση. 

Εκτός από την ιστοσελίδα η Βίκυ Κουμάντου, χρησιμοποιεί δύο πολύ σημαντικά κανάλια για το υλικό που δημιουργεί:

- Το YouTube (www.youtube.com/aavicky), όπου προβάλλει μαγειρικά βίντεο από Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη και
- Το Issuu (www.issuu.com/tastefull), όπου δημοσιεύει δωρεάν τα ηλεκτρονικά έντυπα του TasteFULL. Εκεί έχει δημοσιεύσει τον Οδηγό του τσουρεκιού. Το αγαπημένο της, όμως, έντυπο είναι «Το σπιτικό κελάρι» με 74 συνταγές συντήρησης & κονσερβοποίησης για τα προϊόντα κάθε εποχής! 

 

The Veggie Sisters

wwww.theveggiesisters.gr

Δύο αδερφές, η Δήμητρα και η Λένια που λατρεύουν τη μαγειρική! Όπως λένε οι ίδιες «είμαστε χορτοφάγοι και μας αρέσει να δημιουργούμε  πιάτα γεμάτα γεύση και φαντασία με αγνά υλικά. Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε ότι το υγιεινό δεν ταυτίζεται με το μονότονο και το άνοστο, αλλά αντιθέτως μπορεί να είναι πεντανόστιμο! Πιστεύουμε ότι δίνοντας τα κατάλληλα καύσιμα στον οργανισμό μας μπορούμε να είμαστε γεροί και γεμάτοι ενέργεια. Γι’ αυτό και τα πιάτα μας είναι φτιαγμένα με θρεπτικά υλικά και φυσικά …πολλή αγάπη!
Σας προσκαλούμε στο μαγειρικό μας ταξίδι! Ελάτε μαζί μας και αφεθείτε στη μαγεία μιας διαφορετικής κουζίνας!»

 

Γαστροναύτης

www.gastronaftis.gr

O Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός και ως Γαστροναύτης, δηλώνει κατά κύριο λόγο τροφογράφος. Oυτε foodblogger, ούτε γευσιγνώστης πολλώ δε μάλλον μάγειρας! Στην προσπάθεια του να ανιχνεύσει κι άλλους ομοϊδεάτες, ίδρυσε τη Λέσχη Γαστρονομίας Μεσσηνίας - “Η Γαστροναυτική Εκστρατεία” κι έκτοτε βρήκε πολλούς φίλους και συνταξιδιώτες στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν το χρυσόμαλλο δέρας της Γεύσης. Οργανώνει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις γευστικών βιβλίων, ανακαλύπτει νέες συνταγές στο διαδίκτυο, και τις μοιράζεται με τους αναγνώστες του στη σελίδα του (www.gastronaftis.gr). Παράλληλα, δημοσιεύει τα τροφογραφήματά του στον τοπικό τύπο της Καλαμάτας. Μεγαλύτερη τιμή του το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι σεφ της Ελλάδος έχουν φορέσει την ποδιά με το λογότυπό του, που αποτελείται από τα "εργαλεία" κάθε τροφογράφου, μια πένα κι ένα πιρούνι.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Το Φεστιβάλ